A l’estiu, l’alimentació ha de ser molt refrescant, hidratant i antioxidant.

La calor de l’estiu ens impulsa a menjar aliments frescos i més lleugers que a l’hivern, per tant, és important fer-ne cas i optar pels plats més refrescants com per exemple, les amanides i les cremes fredes, i evitar les coccions lentes i pesades les quals són recomanades a l’hivern.

Necessitem hidratar-nos constantment, així doncs, l’aigua i les fruites tenen un paper prioritari. Cal evitar refrescos convencionals ja que contenen una gran quantitat de sucre.

A més, per a protegir-nos del sol, necessitem una alimentació alta en antioxidants. Els antioxidants ens protegiran dels efectes adversos del sol. I, d’on obtenim aquests antioxidants? De les verdures, les fruites i els greixos saludables de bona qualitat.

La naturalesa és sabia, i en aquesta època calorosa ens aporta una gran varietat d’aliments favorables per combatre la calor i el sol. Així, que la clau és consumir aliments de temporada com el meló, la síndria, els préssecs, els albercocs, el tomàquet, el pebrot i el cogombre.

 

Recomanacions pels petits i tota la família:

1) Mantenir una bona hidratació: Beure aigua durant tot el dia i evitar refrescos. També podríem optar per sucs i batuts naturals.
2) Consumir un alt contingut de verdures, especialment crues, en forma d’amanides.
3) Consumir un alt contingut de fruites: ens aporten molta aigua, fibra i vitamines.
4) Prendre diàriament greixos saludables com l’oli d’oliva verge, l’alvocat, fruits secs o llavors.
5) Evitar àpats molt abundants i prioritzar àpats refrescants i lleugers.
6) Evitar refrescos, brioxeria industrial, menjar preparat i processat.
7) No abusar dels gelats convencionals. Prioritzar gelats fets a casa amb fruites i ingredients naturals.
Recordeu que els més petits són més vulnerables als efectes dels productes processats i del sucre. Per això, és important evitar-lo o reduir-lo al màxim. Si voleu més informació sobre nens i sucre us convido a llegir aquest article.
Si teniu qualsevol dubte, podeu deixar un comentari i en parlem!
Gaudiu del sol i l’estiu amb salut!

Irene Garibaldi, dietista.
www.irenegarciagaribaldi.com 

Share This