Com estalviar i reutilitzar el que tenim a l’abast per emmagatzemar a la cuina. Senzills trucs ecològics per ser més responsables de la nostra brossa.

Molt sovint volem guardar menjar que ha sobrat dels àpats, o volem portar un taper amb el dinar, o simplement necessitem emmagatzemar cereals i llegums o qualsevol menjar a la cuina. I sovint comprem tapers per aquest fi, augmentant així la despesa econòmica i ecològica. Mai ens parem a pensar que tenim un munt de recipients per emmagatzemar al nostre abast i que sovint els llancem a les escombraries sense donar-los una altre ús i una llarga vida.

Usa els pots de vidre per guardar i transportar el menjar dels nadons, cuides la seva salut i la del planeta!

A més, usar contenidors de plàstic per emmagatzemar menjar no es mai la millor opció. Hi ha molts plàstics que no es poden escalfar al microones o simplement posar-hi el menjar en calent, per que al escalfar-se desprenen elements tòxics per la nostra salut. Els taper que es poden escalfar al microones han d’estar expressament marcats per que els consumidors en siguin conscients, però els que no hi poden anar, molt sovint no estan marcats. Sempre escollir plàstics lliures de BPA. I sempre em de tenir en compte que la toxicitat augmenta pels infants, doncs la seva massa corporal és molt inferior que la d’un adult, i en conseqüència la proporció d’ingesta respecte el volum del cos és molt més gran. A més moltes partícules tòxiques no les eliminem del nostre cos, si no que les anem acumulant al llarg dels anys, causant així els pitjors danys.

Doncs, bé, quins són aquests recipients meravellosos que tenim a l’abast i no haurem de invertir ni un euro més? Els pots de vidres de tot allò que comprem al super! Cada vegada que comprem aliments envasats en pots de vidre estem comprant un nou recipient per emmagatzemar a casa! Així de senzill: olives, cigrons, llenties, faves, tonyina, patés, sales, llet fresca, …i molts més productes els venen en envasos de vidre, reutilitzable 100%, fàcils de netejar, generalment hermètics, es poden usar al microones (sense tapa), i si tens una mica de gràcia adornaran la teva cuina al exhibir-los!

Reutilitza’ls per portar el menjar a la feina, per guardar restes de menjar o les farinetes que preparis als petits, per emmagatzemar tot allò que vulguis, són la millor opció en front de qualsevol envàs de plàstic, pel medi ambient i per infants i adults. Fins i tot els podeu usar per congelar: si feu brou, agafeu pots allargats (tipus els que venen amb els cigrons o llenties, o en ampolles de vidre de boca ample, van molt bé les ampolles de vidre on venen llet fresca o alguns sucs, per exemple) si no els ompliu del tot (cal deixar sempre un marge per què al congelar-se el líquid augmentarà de volum: aproximadament podeu calcular que augmentarà un 10% més).

Si us animeu a reutilitzar pots de vidre a la vostra cuina o ja ho feu habitualment, envieu-nos una foto i compartirem les vostres idees!

Share This