Recepta per combatre les al·lèrgies de primavera: l’ingredient principal és el carbassó i destaca pel seu alt contingut de vitamines A, C i E, molt importants per la prevenció d’infeccions i d’al•lèrgies.

L’alimentació és un pilar bàsic per a fomentar una bona salut. Aquest pilar bàsic s’inicia en l’etapa infantil. Des de que naixem, l’alimentació es converteix en una peça clau per a un bon desenvolupament del nostre cos.

Una bona alimentació a l’etapa infantil garanteix un bon creixement per l’infant, un estat saludable actual i també pel seu futur i fomenta uns hàbits saludables sòlids que marcaran al nen al llarg de la seva vida.

També és important adaptar l’alimentació a l’estació de l’any ja que cada estació comporta unes característiques determinades que afectarà al nostre cos. I l’alimentació és un aliat important per a ajudar al nostre organisme a adaptar-se en el moment en el que es troba.

 

Aviat arribarà la primavera, amb l’inici del bon temps, una estació de transició que destaca pels seus dies agradables assolellats però també per l’augment d’al·lèrgies a causa del pol·len més present en aquesta època.

Per a preparar el teu cos per aquesta etapa, et presento una recepta alternativa als típics espaguetis de pasta convencional. L’ingredient principal és el carbassó i destaca pel seu alt contingut de vitamines A, C i E, molt importants per la prevenció d’infeccions i d’al·lèrgies. A més, els xampinyons, l’all i els fruits secs afavoriran al sistema immunològic gràcies a les seves propietats nutricionals i antiinflamatòries.

Per a fer un àpat complet, de segon plat podríem optar per una ració de proteïna ( per exemple ous, pollastre, peix…) acompanyat de patata al vapor o al forn.

Espaguetis de carbassó amb salsa pesto i xampinyons

Ingredients:

 • 1 carbassó
 • xampinyons
 • Alfàbrega fresca
 • 1 dent d’all
 • Nous, ametlles, o avellanes.
 • Tomàquets xerri

Temps d’elaboració: 15 minuts aproximadament.

Preparació:

 

 1. Pelar el carbassó i tallar-lo en forma d’espaguetis (es pot fer amb un aparell especial per fer espirals de verdures o si no el teniu, fent forma de tallarins amb un pelador de verdures també va bé)
 2. Netejar els xampinyons i trossejar-los a talls fins.
 3. Posar una mica d’oli d’oliva a una paella. Afegir els xampinyons a làmines fines a la paella i coure a foc lent durant 5-10 minuts.
 4. Afegir un dent d’all picat i mesclar amb els xampinyons.
 5. Quan els xampinyons estiguin ben cuinats, afegir els espaguetis o tallerins de carbassó, mesclar-lo amb els xampinyons i deixar cuinar durant 5 minuts. Al final afegir els tomàquets xerri trossejats.

Salsa pesto de fruits secs:

 1. En un bol, fer una picada amb els fruits secs i l’alfàbrega. Afegir oli d’oliva verge.
 2. Trossejar un dent d’all a trossets petits i mesclar amb els altres ingredients.

Espero que us agradi aquesta recepta, és fàcil de fer, us animo a què convideu i motiveu als vostres fills a participar en la seva elaboració.

Irene Garibaldi: Dietista
www.irenegaribaldi.com

Share This