La setmana vinent iniciem el Casal d’estiu; els nostres casals sempre els dediquem a les manualitats, i l’expressió artística, i enguany tots els treballs manuals dels infants aniran dirigits a crear un curt cada setmana. La creació dels curts ens permetrà treballar diferents tècniques artístiques i d’expressió.

Podrem imaginar històries i crear un petit guió a partir d’on començar a treballar; podrem dibuixar i dissenyar el decorats, les disfresses, o crear els escenaris on posteriorment crearem el curt. Practicarem teatre i expressió corporal, i ja sigui gravant, o amb la tècnica del Stop Motion, finalitzarem el curt. Les creacions podran ser teatralitzades o representades mitjançant dibuixos o altres tècniques d’expressió, fent petits curts animats.

Aquí, avui, us volem mostrar curts i petites animacions que ens inspiren, que ens omplen i enriqueixen. Que seran, també, la inspiració dels infants del Casal, per fer els curts cada setmana. Valorem en aquests treballs la sensibilitat, qualitat i valors amb que han estat fets. Són petites joies de grans artistes.

L’imaginari infantil s’enriqueix amb els contes, els llibres, les històries orals, el cinema, les series, la música i tot allò que veuen i escolten.  Els ajuda a entendre el món on viuen, les relacions que s’estableixen entre les persones, i entre ells i elles mateixos amb els altres. És una font importantíssima d’aprenentatge, i per això es tant important valorar que els oferim per veure, ja sigui a la televisió, com al ordinador, al mòbil, al cinema..

Aquesta il•lustració animada és de Oamul, un il•lustrador xinès, i pertany a la il•lustració d’un calendari tradicional. Es titula Yushui o aigua de pluja. L’hem trobat aquí.

A la plataforma Grofolio varem descobrir a l’artista Tag Traum, que realitza aquestes il·lustracions animades tan inspiradores. Aquesta és A Sketch Wall. Pots descobrir més aquí.

Videoclip del tema ‘Let Me Drive’ del grup Winter Gloves, creat a partir d’il·lustracions animades. Clip dirigit per Benjamin Weinstein.

Vídeo de felicitació del Nadal 2013 creat per Maria Jacas y Pepe Solanes per a La casita de Wendy.

Esperem que us enamorin tant com a nosaltres i que inspirin a molts infants a fer les seves petites creacions.

Anima’t a compartir!

Share This