Aquest curs iniciem amb novetats! A part de tenir el local tot pintat i arreglat, hem comprat material de psicomotricitat per iniciar amb moltes ganes els tallers de psicomotricitat i moviment lliure.

Hem comprat un triangle de Pikler i altres materials de psicomotricitat que creiem les famílies sòcies i altres usuàries en gaudiran molt.

Per qui no la coneixeu, Emmi Pikler, nascuda el 1902, va ser una pediatra hongaresa a la qual en 1947 li van encarregar la direcció de l’orfenat Loczy de Budapest. Els Símptomes d’hospitalisme és una de les coses que més preocupaven a Emmi Plkler i allò que la va portar a les seves investigacions més exhaustives sobre el desenvolupament de la motricitat. Aquests símptomes mostren com nadons i infants criats en institucions es tornin apàtics, indiferents al món i les relacions, tristos i amb un desenvolupament psicomotriu i cognitiu deficient.

Va fer una gran tasca d’investigació i va desenvolupar dues vies: la de crear un vincle segur amb la figura adulta a través de les cures quotidianes i alhora la no-intervenció de l’adult en el desenvolupament i maduració psicomotriu de l’infant, així com preparar la disposició material i espacial perquè aquest moviment es pugui donar. L’adult no col·loca l’infant en posicions a les quals no arribaria per si mateix, però sí que ofereix un acompanyament atent i suport en el desenvolupament psicomotor, l’activitat autònoma i les cures quotidianes.

Amb aquest propòsit iniciem els tallers de psicomotricitat, per acompanyar-vos en una criança respectuosa i afectiva.

Esperem que us animeu a participar de les activitats proposades o a gaudir de l’espai de joc, us esperem!

Share This