Aquest projecte, dirigit a alumnat de 3r de secundària, ofereix eines i formació envers la igualtat de gènere, la diversitat i la prevenció de les violències masclistes, seguint les directrius de la Llei 17/2020, que modifica la Llei 5/2008 sobre el dret de les dones a l’erradicació de les violències masclistes.
Es tracta d’una formació que segueix la metodologia coeducadora i es dirigeix a la detecció i la prevenció de la violència masclista i sexual.
El projecte es desplega durant el 1r trimestre del curs 2025-26 a 5 instituts del territori. I durant el 2026 a 5 instituts més.
A cada grup-classe es realitzen 4 sessions d’1 hora, amb un total de 4 hores per grup.
Totes les sessions són realitzades per dues formadores amb titulació universitària en estudis de gènere i amb una llarga experiència realitzant formacions a secundària.
Durant les sessions, s’alternen dinàmiques totalment participatives i vivencials amb debats, cercles de paraula i aplicant tècniques del teatre de les oprimides, que serveixen per visualitzar situacions concretes de violència i reflexionar sobre com ens podríem posicionar en aquestes situacions. És un format que funciona molt bé, doncs desperta l’empatia i l’acció positiva per resoldre els conflictes entre l’alumnat.
Les formacions inclouen una mirada feminista interseccional, visibilitzant com operen les violències masclistes quan interaccionen amb altres eixos d’opressió (racisme, LGTBI-fòbia, etc.).
Aquest projecte està presentat a la convocatòria de subvencions 2025 de la Diputació de Barcelona – Àrea Igualtat i Feminismes, i a la convocatòria 2025-26 del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. És una subvenció parcial que cobreix entre el 100% i el 85% del cost del projecte, i en aquest cas els centres educatius han d’assumir la resta.
Per rebre tota la informació sobre el projecte i per assegurar una plaça per participar el 1r trimestre del curs 2025-26 o durant el 2026, escriviu-nos a contacte@horalliure.com
Amb el suport de: