93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

La coeducació com a eina de transformació social

Formació teórico-pràctica en coeducació, dirigida a professorat i famílies de Primària i Secundària.

Aquest projecte, dirigit a equips docents i famílies, ofereix eines i formació per introduir la coeducació als centres educatius i en la vida familiar. Consta d’una part de formació teòrica participativa i una altra pràctica per desenvolupar un projecte coeducador al centre.

El projecte es desplega durant el 1r trimestre del curs 2025-26 a 5 escoles del territori, i preveu la participació de 7 centres durant el 2026.

Inclou:

Per l’equip docent:

9h de formació en 6 sessions teòriques participatives d’1h 30min (presencial)

4h 30 min en 3 sessions pràctiques d’1h 30min per a equips docents (presencial)

Per  les famílies:

4h 30 min en 3 sessions de 1h 30min per a famílies (preferiblement presencial, però també es pot fer en format virtual).

Estructura de les formacions a cada centre educatiu:
 


PRIMERA FASE – formació
 per equip docent

DURADA:
 6 sessions de 1h30min (9h)

METODOLOGIA:
 Totes les activitats intenten ser el màxim de vivencials i participatives, per enriquir les sessions i compartir les experiències aportades per totes les persones. La mirada feminista, coeducadora i interseccional travessa totes les activitats, per crear espais de confiança i seguretat on expressar-se amb llibertat. Són espais d’anada i tornada, on tothom qui vulgui aporta i comparteix.
Les sessions s’acompanyen d’un dossier de recursos i bibliografia per aprofundir en els temes tractats.

SESSIÓ 1: Coeducació i pedagogies feministes a l’escola

SESSIÓ 2-5: Desaprenent el gènere

SESSIÓ 6: Biblioteca i gènere: com es naturalitza el sexisme des de la primera infància

SEGONA FASE – pràctica per equip docent

DURADA:
 3 sessions de 1h 30min. (4h 30min)

METODOLOGIA:
 A la primera sessió fem el diagnòstic de l’escola amb la Guia d’acompanyament per introduir la coeducació a l’escola. Cada escola està en moments diferents i cal situar el moment per poder configurar un camí personalitzat cap a la coeducació. Durant les sessions fem un seguiment i acompanyament als canvis proposats i reforçar els coneixements adquirits. Aquí treballem de manera comunitària, identificant quines són les necessitats de cada centre i plantegem estratègies comunes per donar resposta a aquestes necessitats.

TERCERA FASE – famílies


DURADA:
 3 sessions de 1h 30min (4’5h)

METODOLOGIA:
 Totes les activitats tenen un enfocament comunitari i intenten ser el màxim de vivencials i participatives possible, per enriquir les sessions i compartir les experiències aportades per totes les persones. La mirada feminista, coeducadora i interseccional travessa totes les activitats, per crear espais de confiança i seguretat on expressar-se amb llibertat. Són espais d’anada i tornada, on tothom que vulgui aporta i comparteix. Cada sessió s’acompanya d’un dossier de recursos i bibliografia per aprofundir en els temes tractats.

SESSIÓ 1: La coeducació i les pedagogies feministes transformadores, projectes que transformen comunitats

SESSIÓ 2 i 3: Acompanyament per desplegar un projecte comunitari

Aquest projecte està presentat a la convocatòria de subvencions 2025-26 del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. És una subvenció parcial del 80% del total i els centres educatius han d’aportar el 20% restant.

Per rebre tota la informació sobre el projecte i per assegurar una plaça per participar el 1r trimestre del curs 2025-26 o durant el 2026, escriviu-nos a contacte@horalliure.com

Amb el suport de:

Share This