93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com
Des de L’hora Lliure demanem llibertat per jugar! Les nenes i els nens han de ser lliures a l’hora de jugar, de triar les seves joguines i desenvolupar les seves capacitats sense estar condicionats pel seu sexe.

Podem ajudar-los a ser més lliures si els oferim les joguines d’una manera no sexista, fomentant la coeducació i igualtat.

Si en el seu imaginari només es configura a partir d’imatges on el  rosa i rols concrets són exclusivament per nenes i blau i altres rols diferents per nens, no els deixem créixer en llibertat. Hem de lluitar per poder-los oferir llibertat d’escollir i no està condicionats per la publicitat sexista.

La imatge de la capçalera està feta en una cadena de botigues de joguines ben coneguda fa tot just uns dies. Veiem com en les cures de nadons només apareixen fotografies de nenes. Contínuament els nostres infants veuen condicionades les seves tries per aquest tipus d’imatges.

Les mares ens queixem i volem que els homes s’impliquin per igual en les cures dels nadons. Doncs donem-los eines per desenvolupar aquestes capacitats des de petits! A més, els hi encanta! A tots els nens i nenes petitxs els hi agrada el joc simbòlic. No hem d’oblidar que el joc simbòlic és un aprenentatge que ajuda a les criatures a conèixer-se a si mateix i a l’entorn social que l’envolta. Per tant, hem d’oferir aquest aprenentatge complet a ambdós sexes, si els volem educar en la igualtat.

Hem d’alçar la veu i dir als fabricants de joguines que no volem que condicionin així als nostres infants. Hem de dir prou.

 

Aquesta serà una de les vies d’acció de la campanya Juguem en igualtat que volem impulsar per eradicar el joc sexista. La feina de contactar amb marques i botigues de joguines per fer arribar la consciència social allà on es produeix el desequilibri és molt important. Gràcies per recolzar el projecte!
Share This