93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

A aquesta activitat introduïm el joc cooperatiu, no competitiu, on la finalitat no és guanyar o aconseguir un premi individual, sinó col•laborar, cooperar, per arribar a un fi conjuntament, en grup. El missatge és que sense els altres no podem desenvolupar el joc.
La dinàmica es divideix en dues parts, una de reflexió i traslladar els valors del joc cooperatiu a la vida diària, parlant de diferents models socials, jeràrquics i piramidals, o horitzontals. L’altra part més activa, és el joc en sí, creant dinàmiques de joc cooperatiu que després poden exportar als patis de les escoles, a reunions familiars, etc.

Als patis sovint es reprodueixen les relacions de poder de la societat; nosaltres volem aportar propostes cooperatives, prosocials, comunicatives, no violentes ni sexistes.

Objectius de l’activitat:

– Donar valor al joc cooperatiu, no competitiu.
– Reflexionar sobre el fet que tothom hi guanya si ningú perd.
– Donar eines per jugar a altres jocs en els patis i entorn familiar.
– Traslladar els valors a la vida quotidiana i la societat.
– Reflexionar sobre la importància del joc sense joguines.
– Reflexionar sobre les jerarquies als jocs, traslladant el missatge al dia a dia (societats jeràrquiques versus societats horitzontals).
– Reflexionar sobre la jerarquia de gènere i el joc cooperatiu.
– Reflexionar sobre la interdependència de les persones i la necessitat dels altres en totes les edats de la vida.
– Relacionar les cures i l’amor amb el joc cooperatiu.

Si voleu portar a la vostra escola qualsevol de les activitats que desenvolupem i que us fem arribar més informació podeu escriure’ns a contacte@horalliure.com. En aquest enllaç trobareu informació d’algunes de les altres activitats del projecte Juguem en Igualtat.

Gràcies per compartir per arribar a més infants!

Share This