93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

Abans d’acabar aquest any 2021 us volem apropar una nova selecció de contes coeducadors, que incorporen la perspectiva de gènere i interseccional. Contes molt recomanables per ampliar imaginaris de tota la canalla i treballar per un món més just i igualitari que reconeix la diversitat i la valora.

Buscar. De Dios, Olga. NuveOcho, 2014. Bu, el personatge d’aquesta història, es passa el dia buscant… No s’ha adonat que si aixeca el cap, un mica, i una mica més, trobarà tot allò que és important a la vida i sovint tenim ven a prop. A partir de 5 anys.

La diversitat és divertida. Laura Arcarons i Carlota Coll, il·lustracions Eva Palomar. Ed. Pol·len, 2020. Un llibre joc per jugar a crear personatges tan diversos com la vida mateixa! Ideal per treballar valors com la diversitat, les noves masculinitats i trencar estereotips de gènere. Totes les edats.

Niña, Luna. Ruifernandez, Leticia. Ed. Kokinos, 2013. Una nena, enlluernada pels esdeveniments que es van succeint al voltant d’uns ocells, assaja les seves primeres paraules. Un poètic àlbum on les magnífiques il·lustracions acompanyen l’infant a descobrir el món. A partir de 0 anys.

Martín y la tarta de chocolate. Julián Guerra López , Carles Pinsí. Ed. Samaracanda, 2016. És l’aniversari del pare i el Martín es disposa a fer el pastís de xocolata, podrà fer-la tot sol? A partir de 3 anys.

Bebè antiracista. Ibram X. Kendi, Ashley Lukashevsky. Ed. Astronave, 2020. Una de les grans troballes d’aquest any, un bebè antiracista que valora la diversitat de la societat. Per totes les edats, especialment primera infància.

Vermell. Història d’una cera de colors. Michael Hall. Ed. Takatuka, 2017. Etiquetar les persones a vegades comporta prejudicis molt difícils de trencar. Aquest àlbum precisament ens parla d’això, una cera etiquetada com a Vermell, però que pinta blau. Com farà la cera per adequar-se a l’etiqueta? Ho aconseguirà? Ideal per trencar estereotips i prejudicis i entendre com és de difícil treure’s una etiqueta quan te l’han penjat. A partir de 3 anys.

El Frederic i les seves famílies. Hernández, Mili. Ed. NubeOcho, 2019. Durant un dia amb el gat Frederic descobrirem els seus costums i les seves famílies. Al gat Frederic l’estimen moltes persones! Dirigit a primera infància.

Aquests títols els podeu trobar a la llibreria Còmplices, Berkana, Llibreria Pròleg (la llibreria de les dones de Barcelona), i a la llibreria La Panafricana (especialitzada en literatura de temàtica africana i de migracions, amb una secció dedicada a la canalla molt recomanable).

Gràcies per compartir a xarxes socials!

Share This