93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com
lhoradelconte10_especial prev abus

Durant aquest mes d’abril iniciem els tallers gratuïts Papa, m’expliques un conte?, al centre Plural, de masculinitats de Barcelona. Tres sessions per explorar, a través dels contes infantils, les paternitats i la construcció de la masculinitat. Volem oferir un espai de seguretat i relació als homes que vulguin reflexionar sobre com trencar amb els estereotips de gènere en l’educació de les criatures.

Per anar obrint boca, us apropem algunes recomanacions de contes que ens ajudaran a apropar les reflexions als nostres infants:

Don caballito de mar. Eric Carle. Beascoa, 2023. A través de les expressives il·lustracions d’Eric Carle descobrim com els rols de la paternitat al mar poden no coincidir amb la idea tradicional que els homes no pinten res en la criança dels nadons. Per inspirar i naturalitzar paternitats més actives i responsables. Totes les edats.

Las manos de mi padre. Deok-kyu Choi. Literalibros, 2023. Per reflexionar com nosaltres també podem ser referents amb els nostres actes. Un homenatge a les paternitats que encarnen les cures i l’afectivitat. A partir de cicle superior d’infantil i primària.

Papallona. Marc Majewski. Ediciones Ekaré, 2023. Per pares que fan costat incondicionalment i valoren que les seves criatures trenquin amb els motlles de gènere. A partir de cicle superior d’infantil i primària.

La faldilla lila d’en Leo. Irma Borges, Francisco Fagnani. NuveOcho, 2022. Com acompanyem a les criatures quan reben violència pel fet de trencar amb el que tradicionalment s’espera d’ells i elles? Pares, podeu liderar el canvi. A partir de cicle superior d’infantil i primària.

Mahatma Gandhi. Col. Petit i Gran. Albert Arrayás, Maria Isabel Sánchez Vergara. Editorial Alba, 2019. Per mostrar referents que paren amb el cicle de la violència. El fi justifica els mitjans? A partir de primària.

A partir d’aquests i molts altres contes, reflexionarem com podem ajudar a créixer a les nostres criatures amb més llibertat i felicitat. Ens plantejarem preguntes, entre d’altres, sobre la roba que vestim, els noms que portem, les actituds que tenim, com ens sentim mostrant les emocions, els colors que encarnem, els complements que ens permetem, la imatge que projectem, i sobretot, sobretot, sobre els valors que volem transmetre a la infància.

Reserveu plaça gratuïta, en queden poques!

Share This