93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com
lhoradelconte10_especial prev abus

Aprofitant que ja tenim el 8M un any més, us apropem una selecció de contes que inclouen la perspectiva de gènere i a més presenten protagonistes en femení que trenquen amb els estereotips de gènere. Ideal per llegir amb la canalla o per oferir a aquells que ja comencen a anar sols amb les lectures. Insistim en el fet que la feina s’ha de continuar fent tot l’any, i transversalment, a totes les àrees del nostre dia a dia. Per una societat lliure i diversa, endavant: us desitgem un feliç dia de les dones!

Mix conduce. Malin Lilja, Matilda Salmén. Ed. Gato Sueco, 2016. Amb la Mix, la canalla descobrirà com li agrada conduir cotxes i tota mena de vehicles, apropant aquest món tradicionalment presentat en masculí, des d’altres llocs. Per empoderar a les nenes i perquè els nens se sentin representats també amb el femení. Dirigit a primera infància.

Pippi Calzaslargas. Astrid Lingren. Blackie Books, 2018. ¿El hombre más fuerte del mundo? No me da miedo. Yo soy la niña más fuerte. No olvides este detalle. Pippi Calzaslargas.

Recopilació de totes les històries d’una nena que va trencar motlles a la seva època i els continua trencant. Tot i que atenció als estereotips dels altres personatges, cal acompanyar amb primera infància.

Leotolda. Olga de Dios. Ed. Apila, 2019. Una aventura plena de fantasia de la mà de la Leotolda i les seves amistats. Si ens deixem portar descobrirem un món gens estereotipat i ple de creativitat, tal com és la realitat que ens envolta! Un cant a la creativitat i un àlbum genial. Seguint aquest enllaç trobareu una lectura digital del conte publicada a internet. A partir de 4 anys. 

Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). Bel Olid, Mercè Canals. Ed. Estrella Polar, 2017. La  Hilda busca candidats i candidates per compartir el viure. Però cap és una opció sense inconvenients. Què acabarà valorant per sobre de tot, la Hilda? Una divertida història sobre la convivència i les seves dificultats. A partir de 6 anys.

Petits relats per grans històries. Ed. Blume, diversos volums. Col·lecció sobre grans personatges de la història que inclou diversos noms de dones que no podem deixar d’apropar a la infància. Breus relats il·lustrats dirigits a infants a partir de 8 anys o que llegeixen autònomament. També podeu fer lectures acompanyades a canalla més petita.

 

Una gran família. Elisenda Roca, Rocío Bonilla. Ed. Beascoa, 2018. A la Violeta i les seves amigues i amics del barri se’ls gira feina, arriba la festa major! A través de les pàgines coneixerem aquesta gran família on tothom s’estima i s’ajuden molt. Molt adient per parlar de cooperació i acció comunitària, tot i que atenció amb algun estereotip que ronda per les pàgines. A partir de 5 anys.

 

Aquests títols els podeu trobar a la llibreria Còmplices, Berkana, Llibreria Pròleg (la llibreria de les dones de Barcelona), i a la llibreria La Panafricana (especialitzada en literatura de temàtica africana i de migracions, amb una secció dedicada a la canalla molt recomanable) entre d’altres lliberies que lluiten per erradicar les discriminacions de la societat.

Compartint a xarxes socials arribem més lluny!

Share This