93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

Sessions de contes per trencar amb els estereotips de gènere i ampliar imaginaris dels infants a través d’imatges i lectures amb temàtiques concretes.

A QUI S’ADREÇA

Infants d’infantil i primària d’escoles, grups de criança i famílies.

METODOLOGIA

Lectura de contes i àlbums il·lustrats en un format reduït i acollidor, fent una rotllana a terra.

Durada de les sessions: 1 hora.

TEMÀTIQUES DE LES SESSIONS

  • Sessió de contes per la diversitat, amb lectura de contes on la temàtica LGTBI hi és transversalment, per ampliar imaginaris i trencar amb l’heternormativitat.
  • Sessió de contes de Sant Jordi i Santa Jordina, amb lectura de versions actualitzades de la llegenda de Sant Jordi, per trencar amb els estereotips transmesos en la versió tradicional.
  • Sessió de contes vers la creativitat de gènere a la infància, amb contes on els protagonistes trenquen amb els motlles de gènere a la infància.
  • Sessió de contes tradicionals actualitzats, amb lectura de versions per trencar amb els estereotips i adaptar-se al s. XXI.
  • Sessió de contes Allibera’t, per trencar amb els cànons estètics reforcen els estereotips de gènere, contribueixen a la cosificació de les dones i redueixen el seu valor a l’aparença física imposats culturalment a dones, noies i nenes.
  • Sessió de contes Empodera’t, per empoderar a les nenes, noies i dones, amb la lectura de contes que trenquen amb els estereotips i rols de gènere femenins i alhora donen valor a les cures i totes aquelles tasques que la societat patriarcal invisibilitza i menysprea, prenent consciència de que els drets de les dones són Drets Humans.
  • Sessió de contes masculinitats diverses, amb la lectura de contes que mostren masculinitats alternatives amb valors de cura, igualtat i diversitat, trencant amb els valors de la masculinitat hegemònica dominant.
  • Sessió de contes contra la violència masclista , amb lectura de contes que trenquen tabús vers la violència masclista i ens aporten espais de reflexió i visibilitat per donar eines de detecció i prevenir el maltractament i la violència en la infància.

 

Per més informació contacteu amb nosaltres a contacte@horalliure.com.

 

Share This