93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

 

Perspectiva de gènere i diversitat a través dels contes

 

Mentre les sessions de contes són en format clàssic de lectura de contes sobre diverses temàtiques, els laboratoris de contes inclouen una metodologia més creativa i participativa. Ambdós formats són una forma lúdica de treballar amb la canalla temes relacionats amb el gènere i la diversitat, alhora que amplien imaginaris. Als laboratoris de contes, la proposta sempre inclou la lectura d’un o diversos contes com a punt de partida per a iniciar debats i dinàmiques plàstiques. Les reflexions i debats les portem a la realitat del seu dia a dia, i l’activitat plàstica ens ajuda a fixar el reflexionat i emportar-nos la creació a casa per continuar pensant-hi.

Els laboratoris que trobareu al catàleg estan pensats per a infants de 5 a 12 anys, però oferim algunes versions adaptades a secundària.

A QUI S’ADREÇA

Infants d’infantil i primària d’escoles, grups de criança i famílies.*

(*A secundària, seguint aquesta línia, treballem el tema de les relacions de parella i les violències masclistes a partir de sessions de contes, com a punt de partida per crear debats i reflexions a l’aula. A través d’aquesta activitat donem eines a l’adolescència perquè a través dels contes puguin donar llum a situacions quotidianes que poden amagar violències).

METODOLOGIA

Lectura de contes i àlbums il·lustrats, debats, dinàmiques plàstiques.

Durada de les sessions: 1 hora.

TEMÀTIQUES DELS LABORATORIS DE CONTES

EMPODERA’T , contes per empoderar a les nenes, noies i dones, amb la lectura de contes que trenquen amb els estereotips i rols de gènere femenins i alhora donen valor a les cures i totes aquelles tasques que la societat patriarcal invisibilitza i menysprea.

ALLIBERA’T , contes per trencar amb els cànons estètics reforcen els estereotips de gènere, contribueixen a la cosificació de les dones i redueixen el seu valor a l’aparença física imposats culturalment a dones, noies i nenes.

FAMÍLIES DIVERSES , contes que ens ajudaran a visibilitzar la diversitat familiar present a la societat, amb una mirada amplia que tota mena de famílies, perquè cada família és un món!

CONTES PER LA DIVERSITAT on la temàtica LGTBI hi és transversalment, per ampliar imaginaris i trencar amb l’heteronormativitat.

CONTES QUE ALLIBEREN MASCULINITATS, amb la lectura de contes que mostren masculinitats on els valors de cura, la igualtat i la diversitat són centrals i trenquen amb els valors de la masculinitat hegemònica tradicional.

CONTES VERS LA CREATIVITAT DE GÈNERE A LA INFÀNCIA, on els protagonistes trenquen amb els motlles de gènere a la infància.

CONTES TRADICIONALS ACTUALITZATS, amb lectura de versions per trencar amb els estereotips i adaptar-se al s. XXI.

CONTES DE SANT JORDI I SANTA JORDINA amb versions actualitzades de la llegenda de Sant Jordi, per trencar amb els estereotips transmesos en la versió tradicional.

CONTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA  amb lectura de contes que trenquen tabús vers la violència masclista i ens aporten espais de reflexió i visibilitat per donar eines de detecció i prevenir el maltractament i la violència en la infància.

CONEIX EL TEU COS, amb una proposta de contes per treballar l’educació afectiva i sexual a la infància.

CONTES CORRESPONSABLES  per sensibilitzar la canalla vers la importància de totes les tasques de cura que han sostingut tradicionalment les dones, la necessitat de les cures per al dia a dia i com ens en podem fer corresponsables des de la infància.

CONTES PER ESTIMAR EL PLANETA on la temàtica central és la cura de la vida i la naturalesa. Aquesta proposta inclou la mirada ecofeminista.

Descarrega’t el catàleg aquí.

 

Per més informació contacteu amb nosaltres a contacte@horalliure.com.

 

Share This