93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

Volem presentar-vos un títol que trobareu a la Biblioteca de maternitat i criança de L’hora Lliure, Summerhill Hoy.

Ens apropa a la realitat d’una escola molt especial d’Anglaterra, on hi ha un democràcia infantil alhora de gestionar pràcticament tots els aspectes de l’escola. Els infants, entre 6 y 16 anys, poden decidir si volen assistir a les classes o quedar-se jugant a fer cabanes als arbres. Es reuneixen en Assemblea 3 cops per setmana per debatre qualsevol tema que els interessi o conflicte que es presenti. Els infants estan en el mateix nivell que els adults i son responsables de les seves decisions.

Un llibre que ens farà reflexionar sobre el nostre model, ja no només educatiu, si no de relacionar-nos amb els infants. Per posar en el punt de mira les actuals jerarquies entre adults i infants, i parar a pensar per un moment com seria un món on els infants tinguessin els mateixos drets que ens privilegiem els adults. No esta de més, replantejar-se l’autoritat de tant en tant.

Aquesta escola, segurament per a molts d’elit, es va posar en marxa el 1921, i com a mínim podem valorar-la com un model educatiu absolutament revolucionari dins una societat encarcarada, estricte i autoritaria.

Va ser fundada per Alexander Sutherland Neill, i en aquest llibre ens parla la seva filla, actual directora de l’escola.

Fitxa del Llibre

Summerhill hoy
Zoë Neill Readhead
Litera Libros Editorial, 2012

Si voleu consultar tots els títols de la Biblioteca de maternitat i criança de L’hora Lliure fes click aquí.

Bona lectura!

Share This