93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

T’has aturat a reflexionar sobre els valors que es transmeten la publicitat de les joguines?

Potser, ja estàs molt conscienciat/a, i fuges de les cadenes de botigues més comercials, sempre compres en alguna petita de barri alternativa, on el que t’ofereixen, en general, fuig dels estereotips. Tot i que no del tot. Però bé, ja fas un pas per no caure en sexismes i ofereixes  joguines indistintament del gènere a qui van dirigides.

Però encara hi ha molt camí a fer. La majoria de marques de joguines, botigues, catàlegs, anuncis a televisió i altres medis, van en la direcció inversa a la teva.

La majoria de marques de joguines, botigues, catàlegs, anuncis a televisió i altres medis, reprodueixen estereotips masclistes.

 

El impacte en l’educació dels infants de tots aquests inputs, és enorme. Aprenen a que hi ha jocs de nenes i de nens, colors de nenes i de nens, actituds de nenes i de nens, capacitats de nenes i de nens… En definitiva, aprenen que pel sol fet d’haver nascut amb un sexe biològic concret, esdevenen essers diferenciats i radicalment oposats.

Donant una ullada als catàlegs, podem fer aquesta taula:

 

Us podeu enfadar, i molt, llegint això. Hi estic d’acord. El primer que podem fer per canviar-ho, és adonar-nos-en.

Per sensibilitzar i conscienciar la societat volem desenvolupar durant el novembre i desembre, una campanya per eradicar el sexisme en el joc infantil al Nadal 2018. Necessitem trobar finançament per dur a terme el projecte. Si voleu fer la vostra aportació i descobrir la campanya, trobareu tota la informació aquí. Si ja coneixeu el projecte i voleu fer una aportació pel finançament, seguiu aquest enllaç.

 

Share This