93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

Un nou recull de propostes que us poden servir d’inspiració per regalar aquestes festes, on es treballen valors com la diversitat i el respecte per totes les persones. El món és divers, mostrem a la infància tal com som, sense amagar que no encaixem als estereotips de gènere!

Lledó la bombera i Pau l’infermer. Alayrach Martínez, Miguel i Trigueros Antolin, Mertxeil. Unaria Ediciones, 2014. Com els propis autor i autora diuen: “Quizás no sea lo más común, pero es indudable que si queremos romper estereotipos sociales prefijados, los cuentos infantiles son las mejores herramientas. Considero clave que los adultos logremos transmitir a nuestros niños la suficiente capacidad crítica y de elección para su pleno crecimiento hacia la madurez.” Primera infància.

Germanastra. Canizales. Editoral El Cep i la Nansa, 2019. Un conte sorprenent i divertit que trenca amb el que sembla una historia clàssica d’un palau amb una princesa i la seva germanastra, d’un príncep que busca esposa o d’unes sabates de cristall… I amb un final inesperat! A partir de 4 anys.

En familia! Alexandra Maxeiner. Editorial Takatuka, 2011. Una manera divertida d’apropar la diversitat familiar a la infància. Quins models de família transmeten la majoria de contes? Encaixa la teva família en el model de família nuclear tradicional? La diversitat és present a la societat, mostra-la! Dirigit a infants de 3 a 8 anys.

Visca les ungles de colors. Alicia Acosta i Luis Amavisca. Editorial Nubeocho, 2018. Qui ha dit que els nens no poden pintar-se les ungles? Una història senzilla que tanca una petita revolució. Dirigit a infants de 3 a 8 anys, i amb lectura acompanyada també primera infancia.

La Perruca de Luca. Luca és un tipus valent, amb a penes quatre anyets es va atrevir a qüestionar les normes que altres van construir per a ell. Es va enfrontar al món, el seu món, el nostre món i ens va demostrar que mai no és prompte ni tard per a lluitar contra les coses absurdes de la vida. Un conte elaborat per tractar la igualtat de gènere des de una petita editorial de València. A la seva pàgina web podeu trobar més informació i material per treballar la coeducació, i des de on es pot també adquirir el conte. A partir de 3 anys.

El meu cos és meu! Dagmar Geiser. Editorial Juventud, 2015. Un conte per prevenir l’abús infantil. «Sóc la Clara, i tinc quelcom molt especial: el meu cos! És meu i de ningú més. Si no m’agrada que em toquin, dic: «Deixa’m. No em toquis. No ho vull.»»
Dir que no i protegir-se de contactes desagradables no és fàcil. Els infants que se senten segurs de si mateixos tenen més facilitat per dir ben clar el que volen i el que no. Per això és important que tots els infants prenguin consciència dels seus sentiments i del seu cos. Només així podran establir límits. A partir de  4 anys, tot i que és molt recomanable prevenir l’abús des de molt abans, a la primera infància, i cada família pot decidir a partir de quina edat començar a parlar sobre el dret al propi cos.

Sirenas. Jessica Love. Editorial Kokinos, 2018. A Julián le gustan tanto las sirenas… Se imagina convirtiéndose en una de ellas, nadando y jugando con los peces… així comença aquest conte que t’atrapa per les magnífiques il·lustracions i el propi missatge, molt recomanable.  Trenca estereotips de gènere i normalitza la diversitat. De 3 a 8 anys.

Aquests títols els podeu trobar a la llibreria Còmplices, Berkana, Llibreria Pròleg (la llibreria de les dones de Barcelona), i a la llibreria de l’Espai Contrabandos.

Comparteix a xarxes socials si vols que la diversitat arribi a tothom!

Share This