93 148 87 53 (Dill a div de 10 a 13h) contacte@horalliure.com

Amb aquesta entrada us volem apropar contes on els nens que volen ser princeses són els protagonistes. A l’espai de joc de L’hora Lliure ens fem un fart de veure nens que es disfressen de princeses, que estan enamorats del rosa, que volen posar-se vestits, collarets i tacons… per fi un recull de contes que ens mostra la realitat tal com és, sense restriccions ni estereotips de gènere. Perquè els infants, simplement són com són! Visca els nens que volen mostrar interès per tot el tradicionalment femení i ningú els prohibeix ni qüestiona per això. Les cures per si mateix i pels altres han de deixar de ser una qüestió exclusivament femenina. Aquí eines per seguir fent camí cap a la llibertat de ser. Visca la diversitat!

L’Edu es disfressa de princesa. Nuria Díez Fernández & Patricia Moreno, Editorial Bellaterra, 2019. L’Edu és un nen, com tants altres, que li agrada vestir-se amb vestits llargs i bonics. Quants nens es volen disfressar de princesa i per la pressió social i de les famílies o l’entorn proper, no se’ls permet fer de manera natural i sense avergonyir-se o justificar-se.. Un vestit és una peça de roba, el significat el construeix la societat, i de moment el significat de bellesa pertany exclusivament a les dones/nenes..Una peça de roba que està feta per agradar.. bé pot agradar a tothom, no? De 0 a 5 anys.

El príncep Ventafocs. Babette Cole, Editorial Destino 2003. Tot i estar descatalogat i potser us costa trobar-lo, a les biblioteques hi és  i per Internet corren pdfs amb les imatges del conte. És una història que encara es podria actualitzar més, però que val la pena tenir en compte, doncs presenta un príncep amb atributs contraris als que s’esperen d’un príncep fort, però que capgira la història de la princesa ventafocs. Una història divertida i que trenca amb els estereotips de la masculinitat hegemònica. Riureu! De 0 a 5 anys.

Mi princesito. Cheryl  Kilodavis & Suzanne Desimone, Editrial Bellaterra, 2015. Basat en una història real, l’autora presetna un nen que li agrada vestir-se de princesa. Un conte que ens parla sobre l’empatia i la capactitat de respectar la diferència i la importància d’erradicar el sexisme i els estereotips de gènere en la infància. De 0 a 4 anys.

El príncipe Serafin. Monica Carretero i Raquel Díez Real, Editorial Onda. Original història que trenca estereotips de gènere i presenta personatges que viuen al marge de las normes de gènere. A través de personatges com el Sireno Macareno o la Gigantona Ramona i un príncep que vol trobar parella, es va filant una història que finalment farà un gir inesperat. Fomenta valors com la tolerància, el respecte i la autonomia. Molt divertit! Per infants de primària.

Princesa Kevin. Michaël Escoffier, Roland Garrigue. Baula, 2019. En Kevin li encanta disfressarse de princesa, i el dia de carnaval així vol anar. Si les nenes es disfressen de cavaller, per què ell no pot anar de princesa? Veurem com el nen s’enfronta a les mofes dels seus companys però tot i així ell seguirà amb el seu propòsit. A partir de 5 anys.

Lalo el príncipe rosa. Gema Otero Gutierrez, Juan Antonio Muñoz. Edicions 69, 2015. Tots els nens són iguals! No, no i no! Conte coeducatiu que presenta en Lalo, un nens que expressa els sentiments sense por, alegre i cantador, i que per sobre de tot vol ser com és! Li encanta el rosa, i no vol renunciar a aquest color per molt que es riguin d’ell, perquè no hi ha colors de nenes i de nens. A Internet també es troba un vídeo del conte. A partir de 5 anys.

Aquests títols els podeu trobar a la llibreria Còmplices, Berkana i Llibreria Pròleg (la llibreria de les dones), i a la llibreria de l’Espai Contrabandos.  D’altres, com El Príncep Ventafocs, més antic, el podeu trobar a les Biblioteques de Barcelona.

No us perdeu les properes entrades de L’hora del Conte de L’hora Lliure. Us podeu inscriure al Newsletter per rebre totes les novetats.

Si voleu fer-nos alguna recomanació de contes, podeu deixar els vostres comentaris, gràcies!

Si t’ha agradat, ajuda’ns a arribar més lluny compartint.

Share This